Hundfoder

På nätet hittar du stort utbud av hundfoder i alla prisklasser för alla hundraser. Det är enkelt att köpa foder online och hos många e-handlare kan du välja att få beställningen levererad till din dörr. Som hundägare kan det vara svårt att veta vilket foder hunden behöver och därför har vi samlat information som kan vara till din hjälp när du ska beställa hundfoder på nätet. Läs mer nedan!

Människans bästa vän

Man säger att hunden är människans bästa vän. Det förklarar varför bara det bästa är gott nog när hundägare ska köpa hundfoder till sina fyrbenta vänner. Hundfoder av hög kvalitet ökar hundens livskvalitet och välbefinnande. Det du måste tänka på är att hundar har olika behov och därför behöver hundar olika hundfoder. Nedan hjälper vi dig hitta hundfoder som passar din bästa vän.

Välja hundfoder

Det är inte du utan din hund som väljer hundfoder. Eftersom din hund inte kan beställa foder själv måste du prova dig fram. Om din hund inte äter hundfodret som du köpt finns risken att du behöver prova ett nytt foder. Vissa hundar är mer kräsna än andra. Förutom att det smakar gott är det även viktigt att fodret ger din hund alla viktiga näringsämnen. Kolla vad just din hundras behöver.

Premiumfoder, spannmålsfritt och vetefritt hundfoder

Du kommer märka att det finns många hundfoder att välja mellan. Det finns till exempel original- och premiumfoder med fokus på hög kvalitet, spannmålsfritt hundfoder och vetefritt foder för hundar med allergi. Andra exempel på foder är hundfoder anpassat för hundar på diet och äldre hundar. Det finns också foder för foderkänsliga hundar och för aktiva hundar. Hundar har olika behov.

Bra hundfoder

Hur vad man vad som är bra hundfoder? Det viktigaste är att fodret är snällt mot magen och att fodret innehåller den näring din hund behöver. Som ägare har man en viktig uppgift i att ge sin hund en sund och välbalanserad kost och belöningen är en frisk och levnadsglad hund. En välbalanserad kost hjälper också att förhindra och motverka sjukdomar och skador. Välj bra hundfoder!

Helfoder

Ett bra och enkelt alternativ är helfoder. Då kan du vara säker på att din hund får i sig alla näringsämnen han eller hon behöver. Kruxet är att det finns olika helfoderfabrikat att välja mellan och alla har olika specialfoder. Som exempel finns det specialfoder för arbetande hundar, valpar och överviktiga hundar i olika fodertyper. Till exempel färskfoder, torrfoder på säck och våtfoder.

Anpassa maten efter hunden

Det är viktigt att anpassa maten efter hunden. Det kan till exempel vara efter aktivitet, tillstånd, vikt och ålder. För både hund och ägare är lukten viktig – ni vill att det ska lukta gott. Det är inte helt säkert att du och din hund har samma uppfattning om vad som luktar gott och inte gott. Din hund bryr sig mer om lukt och konsistens än om smak. Prova dig fram för att hitta det som passar.

Nyttigt hundgodis

Ett tips är att ge din hund nyttigt hundgodis efter maten. Din hund gillar säkert både hundgodis och tuggben. Fördelen med hundgodis och tuggben är att det ger din hund friskare tänder. Din hund får dessutom i sig alla näringsämnen och mineraler som han eller hon behöver bara genom att äta hundgodis eller tugga på tuggben. Godis och ben passar både som belöning och efterrätt.